Астма – природни средства за лечение

АстмаЗа съжаление съвременната медицинска система все още не е в състояние да намери лек срещу това коварно заболяване. Всички открити до момента лекарства и ваксини имат ограничена, временна стойност за облекчаване на симптомите. Голяма част от лекарствата водят до пристрастяване, и за да имат същия облекчаващ ефект дозите се увеличават периодично.

Причините за появата на астма най – често са лоши хранителни навици или външни фактори. Това е и самата причина все по – често лечението да се търси чрез обръщане на поглед към природата и природните средства за лечение, които в по – голяма част от случаите се оказват изключително ефикасни. Освен всичко друго те са и лесно достъпни.

Естественият начин за лечение на астма се състои в стимулиране на функционирането на органите в отделителната система благодарение на подходяща диета и физически упражнения. Правилното усвояване на храната ще доведе до укрепване на белите дробове, храносмилателната система, както и ще повлияе на кръвообращението.

Страдащият от астма може да си направи едно пречистване на организма от насъбиралите се с времето токсини. Това става чрез прием на прясно изцеден лимонов сок и мед. В продължение на една седмица изпивайте по една чаша сок с една, две супени лъжици мед преди всяко хранене. Това със сигурност ще подсили организма и ще премахне токсините.

Храната, която приемате ежедневно трябва да бъде с ограничено количество въглехидрати, мазнини и протеини. Не натоварвайте храносмилателната си система прекалено с която и да е от горепосочените хранителни групи. Може да увеличите приема на алкални храни т.е. пресни плодове, зеленчуци и кълнове. Избягвайте консумацията на леща, извара, пържени храни и всички онези, които затрудняват храносмилането.

Астматиците винаги трябва да консумират по – малко храна, отколкото им се иска. С две думи преяждането е строго забранено. Храната трябва да се сдъвква бавно и внимателно. Изпиването на поне 2 литра вода на ден е препоръчително, но не и по време на самото хранене. Люти подправки, чушки, кисели краставички, прекалено много чай и кафе са противопоказателни.

Консумацията на правилните храни обикновено предотвратява астматичните пристъпи, намалява възпалителните процеси в белите дробове, разширява дихателните пътища, и ограничава алергичните реакции, които са причина за астматичните пристъпи.

Лук

Редовната консумация на лук е едно от най – ефективните средства в борбата с астмата. Според германски лекар изследовател съединение, което се намира в състава на лука има силно противовъзпалително действие, което е характерно за по – голяма част от химическите медикаменти предписвани за облекчаване симптомите на астма.

Чесън

Друг ефективен метод за лечение на астма е чесън. Няколко скилидки се варят в около 30 мл. прясно мляко, след като изстинат се консумират. Това облекчава симптомите в ранния стадий на астма. Инхалациите с джинджифил и счукани скилидки чесън също облекчават симптомите на това заболяване.

Синап

Синапеното масло комбинация с камфор се оказва изключително ефективно при симптоми на астма. Използва се като масажно олио и се втрива задната част на гръдния кош. Тази процедура се прави вечер преди лягане, ефекта е гарантиран.

Както сами разбирате астмата съвсем не е безобидна и един пристъп може да се окаже фатален. За да не изпадате в положение на безизходица се погрижете за здравето си навреме. Както виждате природните средства са достатъчно ефективни, за да не ги отхвърляте с лека ръка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *