5-минутна терапия за оформяне на гърба и талията

5 минути на ден. Само толкова са необходими на тялото, за да се освободи от болките в гърба, да се коригира стойката и дори да се стопят сантиметри около талията и корема. Техниката е на японски учен, който гарантира, че след 30 дни всеки човек ще има не само по-тънка талия и по-стегнат корем, но и болките в гърба му ще бъдат значително по-малко.

японска гимнастика 1

Японският физиотерапевт  Тошики Фукудзи, който е специалист и по рефлексивна терапия и масаж,  твърди, че този метод е изключително полезен за здравето. Техниката укрепва гърба, коригира неправилната стойка и води до намаляване на болките в гърба и стесняване на талията.

Лесна терапия за гръб и коригиране на стойката

Резултатите от прилагане на процедурата са видими само след 30 дни, а изпълнението на метода е изключително просто. Предимството е, че той се изпълнява едва 5 минути на ден и гарантирано помага за здравето и извайване на фигурата. Причината за това е, че се променя начинът на дишане и положението на тялото докато се изпълнява упражнението. А това оказва сериозно въздействие върху цялостното тонизиране на организма.

Как се прилага новият метод?

Техниката е изключително лесна и проста. За целта са ви необходими килимче за фитнес или йога, а в краен случай и одеало или плажна хавлия също ще ви свърши работа. Задължително обаче си пригответе и втора хавлия, която ще играе водеща роля в упражнението.

Първата хавлия или килимчето за фитнес се постила на пода. А втората кърпа се навива на рубло с дебелина от 7 до 10 сантиметра. Легнете на земята по гръб и поставете кърпата в долната част на гърба. Изпънете краката и ръцете. Разкрачете краката така, че стъпалата да са на ширината на раменете. Ръцете се изпъват над главата, а дланите се обръщат към земята,  а малките пръсти почти я докосват.Ръцете остават отворени на ширината на раменете и не се събират над главата.

В това положение трябва да останете в продължение на 5 минути. Дишането е бавно и равномерно. Просто се отпуснете, вдишайте и издишайте. Вдишайте и издишайте. Затворете очи и следете за запазване на стойката си. След изтичане на времето не се изправяйте рязко. Внимателно се изправете до седнало положение и изчакайте няколко минути, преди да се изправите съвсем.

Методът първоначално е препоръчван като средство  срещу болки в гърба. Но много пациенти установяват, че той коригира не само стойката и проблема с болките, но и стеснява талията. Това го ревръща и в една от най-модерните и популярни техники в последните дни.  Мнозина от тези, които са го упражнявали, подчертават, че са усетили значителни промени в здравето си. И също така са забелязали, че телата им започнали да се променят само след 5-минутни упражнения всеки ден.

Създателят на техниката предупреждава, че тя може да доведе до физически дискомфорт в началото, но постепенно болките отслабват. Въпреки това съветва лица с хронични заболявания и дихателни проблеми, първо да се консултират с личния си лекар, преди да решат да я приложат.  Същото важи и за хора претърпели операция или други медицински манипулацции, които могат да получат увреждания при изпълнението на упражнението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *