Отслабването може да бъде и забавно: Освободете се без стрес от излишните килограми

Упражненията невинаги са приятни, а за някои хора са дори досадни. И въпреки това се налага да се погрижите за здравето и добрата си физическа форма. Но за целта не е необходимо да ходите във фитнеса или да тичате на стадиона с часове. Има и други начини да подобрите външния си вид и да повлияете на фигурата си, без да се измъчвате над уредите във фитнеса.

танци

1. Танцувайте
Няма нищо по-приятно от танците, когато искате да отслабнете без усилия. Танцувайте у дома, на работа, в парка, или дори на път за вкъщи. Запишете любимата си музика и танцувайте винаги, когато можете. Действа фантастично на настроението, а освен това ще ви помогне да се освободите от излишните килограми. Особено горещо ви препоръчваме латино танците. Самба, румба, ламбада, ча-ча-ча и салса са особено приятен и популярен начин да се освободите от излишното тегло. Дори и да не се запишете на курс по танци, а просто да се забавлявате у дома, резултатът пак ще е впечатляващ.

бързо ходене пеша

2. Ходете бързо пеша
Оставете високите обувки на работа и обуйте маратонки или гуменки на път за вкъщи. Сутрин може да тръгвате няколко минути по-рано, за да стигнете навреме пеш до работа. Ходете бързо, интензивно, но без да тичате. В края на работния ден едно такова упражнение е изключително разпускащо и освобождава от излишно напрежение и стрес. А е и чудесен начин да се поддържате във форма, ако не ви се ходи във фитнеса.

чистене

3. Превърнете чистенето във фитнес
Дори бърсането на прах може да се превърне в спортна тренировка. Взимате метла и лопата, вместо прахосмукачка и почиствате цялата къща. Като не пропускате да изчистите дори паяжините в ъглите на тавана. Цялото протягане и разтягане на тялото, докато извършвате тези процедури, ще се отрази благотворно на мускулите ви.

Миенето на под също е тренировка. Зарежете моповете. Взимате леген и парцал, клякате и започвате да миете всички подове. Патешкото ходене и клековете, докато изпълнявате тези задължения, ще се отразят много добре на задната част на бедрата и глезените.
И да се върнем на бърсането на прах. Отстранете бърсалките, вземете парцал в ръка и се опитайте да се протегнете на ръце, за да почистите по-труднодостъпните места. Упражнението ще стегне мускулите на ръцете, а и на краката, докато опитвате това. Същото може да се случи, ако се опитате да измиете прозорците без палка, а с обикновен парцал.

плуване

4. Плувайте

Лудувайте във ваната или в басейна. Дори и само един час там ще ви изгори повече калории, отколкото три часа във фитнеса. И при това дори не трябва да правите някакви определени движения. Просто се забавлявайте във водата като обикаляте насам–натам.
И още един трик за топене на килограми. Легнете във вода с температура 40 градуса и престойте поне 1 час вътре. Докато си почивате, вашето тяло ще топи мазнини и така ще изгорите около 140 калории. Условието обаче е водата да не става по-хладна от 40 градуса през цялото време, защото иначе няма да има ефект.

масаж

5. Топете килограми докато се излежавате

Да и това е възможно. Просто се оставете на масажната маса и оставете масажистите да се погрижат за вас. Докато вие се отпускате и си почивате, те могат да ви направят лечебен масаж, който да разнесе мастните натрупвания и да ви позволи да възстановите добрата си форма по-бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *