5 техники за мотивация, които да ви помогнат да спортувате

мотивация за спорт

Спортът е здраве, но понякога просто липсва достатъчно мотивация, за да влезете в залата или да отидете на спортната площадка. Затова днес ви предлагаме няколко мотивиращи техники, с които да преодолеете неприязънта към спорта и да тренирате по-активно.

1. Направете си програма

Списъците със задачи създават усещане за неизбежност и необходимост. И вие просто изпитвате потребност да отметнете всички задачи за деня. Затова си направете програма със задачите за деня и включете тренировките в залата към нея. Може да започнете сутринта с джогинг за 20 минути или 30—40 минути фитнес на открито в близкия парк. Задължително включете като част от ежедневните си задачи и спорта, така със сигурност ще се озовете в крайна сметка в залата. Или на спортната площадка, готови да тренирате активно. И се постарайте да превърнете спортните тренировки в нещо обичайно и редовно за вас.

2. Купете си желаната дреха в мечтания от вас размер

Едва ли има нещо по-мотивиращо за жените, от възможността да облекат любимата рокля в перфектния размер. Затова купете желаната дреха, в идеалния за вас размер, и я сложете на видно място. След това си поставете за цел и да влезете в нея. Започнете да спортувате и да спазвате хранителен режим, за да може да отслабнете достатъчно. Ако не искате тази красива дреха да остане в гардероба, след като сте платили куп пари за нея, слагайте спортния екип и тичайте към залата. И стойте далеч от хладилника.

3. Купете си само здравословни храни и не гответе нищо калорично

Сами си наложете ограничения в кухнята и при пазаруването. От плодовете и зеленчуците няма да напълнеете, но ще ви дадат сили и енергия. Рибата и пилешкото месо също са много по-полезни от колбасите и сандвичите с тлъсти сирена.

Стойте далеч от торти, сладоледи и други тестени и сладки изкушения. Дори хляба е добре да консумирате престоял един ден или леко изсушен—това създава усещане за ситост и няма да имате желание да ядете повече от него. Купувайте само здравословни храни и сами ще видите, как обиколката на талията и ханша ви започва да намалява.

4. Абонирайте се за фитнес или плуване

Приложете изпитания метод с пестеливостта. Никой не обича да харчи пари напразно, така че ако си купите карта за фитнес, несъмнено ще се постараете да я използвате. Ако не обичате спортните зали, вземете си абонамент за плувен басейн. Водната гимнастика е още по-полезна за здравето, а отделно и помага за повишаване на жизнения тонус.

5. Наградете се

Купуването на нова рокля е като да си направите подарък за Коледа на Великден, но другият вариант е да се поглезите след постигане на желаните резултати. Може да си подарите една седмица в луксозен СПА — курорт, екзотична ваканция, пътешествие или нова придобивка, ако стопите нежеланите килограми или тренирате себеотдайно определен период от време. Тази техника има само едно допълнително ограничение—постарайте се срокът за тренировки да е максимално дълъг, за да си заслужите наградата. Например–за една седмица круиз край бреговете на Гърция си заслужава да се поизпотите поне 3 месеца в залата, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *