Осъзнай проблема

Наднормено теглоБорбата с наднормените килограми започва от осмисляне на идеята за факта, че имаме проблеми с килограмите. Това е първата стъпка към създаването на по-хубаво, по-удобно, по-здраво и по-хармонично тяло.

Глобализацията освен многото си плюсове ни натресе и доста негативи. Такива са високото ниво на стрес, на което тялото всекидневно е подложено благодарение на високото темпо, което изисква от теб живота. Влошеното качество на храната, която ние си купуваме от магазините, където е-тата преобладават в съдържанието на продуктите. Нередовното хранене и липсата на здравословен хранителен режим. Застоялостта на тялото и прекарването на почти целия активен ден в седнало положение. Отсъствието на спорт и движение. Увеличаването на нощния живот и съпътстващата с него повишена употреба на алкохолни, безалкохолни, енергийни и наркотични напитки. Липсата на редовен сън. Всички тези действия водят до нарушаването на баланса на силите в нашето тяло, което без да искаме сме го превърнали в удобен дом за всевъзможни микроби, вируси и бацили, които с лекота причиняват болести.

Ето защо първата стъпка към дългия процес на отслабване е съзнаването на самата идея за промяна на живота ни. Ние без да осъзнаваме сме най-големия враг на самия себе си. Мислим се за безсмъртни, ненарушими и суперсилни. Едва когато живота ни удари силно там където и когато най-малко сме очаквали се сещаме, че не сме нито безсмъртни, нито толкова силни. За да си спестим тези тежки и силни уроци, които рано или късно живота ще ни поднесе е нужно да вземем превантивни мерки, за да имаме хубав, спокоен и весел живот.

Превенцията започва с идеята за всичките тези проблеми, които имаме с телата си и нуждата от влизане във форма и отслабване. Трябва да знаем, че всеки принцип сам по себе си виси като врата без панти във въздуха, ако той не се прилага често в употреба. Затова и само с осъзнаването на идеята за отслабване няма как да стане тялото ни по-здраво, ако зад тази идея не стои активното действие. Ето как нещата лесно и просто в живота са навързани и за да има прогрес е нужно да правим крачка след крачка в името на по-добър живот. Но след като вече имаме идеята за по-хубав живот загнездена в нашите ментални канали, живота с лекота ще ни разкрие следващата стъпка в процеса на отслабването, а именно действието.

Действието е процес, посредством, който ние придобиваме различни умения и опит във всяка една област, благодарение на факта че сме направили усилие с тялото си и мисълта си. Действие е упражнението на спорт, действие е избора на здравословен хранителен режим, действие е посещение на курс за ментална настройка, действие е употребата на хранителни добавки, действие е прилагането на нетрадиционни практики свързани с физиката и психиката. Всичкото това действие ни води към нашата цел да отстраним ненужните килограми от тялото си посредством процеса на отслабването. И да не забравим, че всичкото това идейно действие трябва да се извършва с усмивка на лицето. Защото само така усещането ни за промяна ще бъде по-лесно и по-бързо.

Затова осъзнайте проблема, дайте воля на градивните си сили, помислете какво ви активно действие ви харесва и Действайте. Ще видите как само след няколко седмици живота ще ви дари с нов подарък, по-добро самочувствие и няколко сантиметра по-малко от обиколката на тялото.

Вашият коментар