Подготви психиката си

Психическа подготовкаНай-хубавото нещо на човека е умението му да мисли и съзнава. Този креативен процес на биохимията, ни носи всички блага, които природата създава с лекота за нас. Нужно е само мисълта да е градивна и заредена с положителен заряд. В обратната версия на положителното, стои унищожителното отрицателно. За съжаление нашите проблеми с тялото и натрупването на излишни килограми се дължи, именно на грешната ни отрицателна политика, която непреднамерено и неосъзнато водим в живота си.

Човекът като индивид има две страни – физическа видима и психическа невидима. Физиката се грижи за функционирането на органите, тъканите, мускулите, кръвоносните съдове и артерии, събрани на едно място и действащи като един добре смазан механизъм. Психологическата страната на човек се грижи всички тези процеси свързани с физическото, реалното, видимото съществуване на хората да следват плана на сътворението.

Човечеството дълги години иска да направи същества по свой образ и подобие, но големия недостатък на роботите се оказва липсата на дух. Духът на човек само по себе си е нещо невидимо, ефирно, но благодарение на него, той може да се развива, еволюира и създава неща, които никога до този момент не са правени. Затова е важно, когато сме си поставили за цел свалянето на ненужните килограми от теглото си, да подготвим психиката си за това решение. Защото със силна и добре тренирана психика, ние ще стигнем до края в този труден и мъчителен процес.

Най-голямата грешка, която можем да направим при топенето на килограмите е да се огледаме хубаво в огледалото на живота, да осъзнаем проблема, да направим малка стъпка, като отидем един път на фитнес и издържим един ден на диетично хранене, след което да решим колко трудно е всичко и как всъщност ние въобще не сме толкова дебели колкото сме смятали вчера и отново да се озовем в зоната на комфорта. И отново да започнем да не се движим и храним без ред и посока, приемайки всякакви добре рекламирани гадости. Ако винаги до този момент сте попадали в този капан на живота, то проблема се крие във вашата подготовка на психическо ниво. Или по-скоро липса на подготовка.

Затова е хубаво преди да започнете да се храните здравословно и да се потите физически, да подготвите самите себе си на ментално ниво. Пътят е дълъг, изискващ много време, много желание, много труд и никакви нотки на отказване. Звучи прекалено спартанско, но всъщност не е. Нужно е само да въведете, някои практики, които да държат волята ви изкъсо и съсредоточено около голямата цел – стройна и здрава фигура.

На един лист формулирайте целта си и пътищата, които водят към нея. Всекидневно я преглеждайте и обогатявайте, като въвеждате нови и нови пътища водещи към целта. В тетрадка започнете да си водите записки за това как са минали дните ви, какво сте правили и колко активни сте били в процеса на постигане на целта. Започнете да визуализирате желаната фигура, начините на трениране, хубавите продукти, които готвите, въобще всичко до което искате да достигнете. Така вие подготвяте мозъка си за бъдещите промени, като той ще приеме новата програма и ще ви помогне да се справите с трудностите по-лесно. Ще ви се струва, че всичко става от само себе си, но всъщност вие вече ще сте положили своите солидни основи на успешното отслабване. Просто вече психиката ви е добре тренирана и готова да се справи с проблемите. Декларирали сте пред себе си, че ще се промените. И сте посели семената на тази промяна в психиката си.

Вашият коментар