Във форма на плажа — комплекс от упражнения, с който бързо да изваем тялото

Диетите не са по вкуса на всеки, но спортът от друга страна е здраве. Ако искате да влезете бързо във форма за плажа, а в същото време да подобрите тонуса, то този комплекс от упражнения е точно за вас. С него не само ще раздвижите всички мускули и стави, но и ще успеете да влезете във форма за плажа.

1. Клякания
Едно от най-простите и ефективни упражнения. Помага за сърцето, стапя коремчето, оформя мускулите на бедрата и ханша, а също така укрепва и сърцето.
Заемете изправен стоеж, краката леко разтворени, ръцете протегнати напред, на нивото на бюста. Вдишайте и клекнете надолу. Издишайте и се изправете.
Повторете упражнението 10 пъти последователно, направете почивка и отново направете една серия от 10 клякания.

2. Скачане с въже
Още едно много ефективно упражнение, което ще ви помогне да се стегнете за плажа. То тонизира цялото тяло, а предимството му, че дори няма да се отегчите, докато изпълнявате комплекса.

скачане на въже
Задължително започнете за скачате като държите гърбът изправен, а коленете и ставите на ръцетеи коленете стегнати, за да не се наранят. Скачайте леко, не правете твърде високи отскоци и дръжте погледа напред.
Тренировките със скачане на въже стягат коремните мускули, но помагат също така и за укрепване на сърцето, изгарянето на калории и тонизиране на мускулите на краката.
Започнете с 10 скока, направете пауза от 1-2 минути и направете още 10 скока. Постепенно може да увеличавате докато стигнете до 100.

3.Въртене на обръч
Страхотно упражнение за оформяне на ханша, бедрата и кръста. Може да използвате дори и за коленете. Достатъчно е да завъртите обръча и да се постараете да го въртите колкото се може повече време. Може да започнете с 10 завъртания и да направите пауза, след което да направите още 10 повторения. Постепенно увеличавайте до минимум 100 завъртания. Достатъчно е да отделите по 10 минути на ден с обръч, за да видите резултат още след първия месец.

въртене на обръч
За изпълнение на упражнението застанете изправени и заемете разкрачен стоеж. Поставете обръча на кръста и завъртете. Въртете, докато можете или докато обръчът падне и спре да се върти. Може да сменяте позициите му – кръст, ханш, бедра, колене, подбедрици, ръце над главата – така ще може да тренирате всички мускулни групи и бързо да влезете във форма.

4. Лицеви опори
Още едно много ефикасно упражнение, с което да тренирате мускулите на ръцете и краката си. С него ще укрепите още и гърба, както и кръста, бедрените мускули и прасците. Легнете на земята с лице надолу, ръцете изпънати напред и поставени леко пред раменете. Пръстите са разперени и сочат напред. Петите са събрани, тялото е изпънато, а главата е леко изправена напред.

Лицеви опори
Упражнението се изпълнява в две части. Спускате тялото надолу и огъвате лактите, докато горната част на ръцете застане успоредно на пода. След това изтласквате тялото си нагоре, чрез бавно изпъване на ръцете в лактите. Повторете 10 пъти, направете пауза от 2 минути и повторете още една серия от 10 пъти.
Лицевите опори натоварват гръдните и коремните мускули, гърба, ръцете, раменете и краката.

5. Упражнение за стягане на ръцете
Фитнес гуруто Натали Джил създаде цял комплекс от упражнения за стягане на ръцете. Едно от тях е особено ефективно. Седнете на пода с леко присвити колене. Ръцете са изпънати зад гърба, дланите са опрени в земята, пръстите сочат към гърба. Стъпалата са вдигнати, единствено петите опират в земята. Стегнете и изпънете ръцете, повдигнете седалището, изправете стъпалата напред и оттласнете седалището напред и нагоре. Стъпалата изцяло опират върху земята. Гърбът е извит назад, коремните мускули са изпънати нагоре. Внимателно връщате тялото в изходна позиция. Направете една серия от 10 упражнения, след което починете около 1 – 2 минути и повторете с още 10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *