Зумба — различният начин за отслабване

Ако не обичате интензивните тренировки и изтощителните диети, ето един начин, как да се освободите от излишните килограми. Със Зумба тренировките не само ще имате възможност да отслабнете, но и да се забавлявате докато го правите.

Зумба танци

Зумба е групова кардио /аеробна/ тренировка, която включва в себе си съчетание от танци, упражнения и аеробика. Често съчетава различни хореографии съдържащи елементи от самба, меренге, салса, хип-хоп, както и бойни изкуства. В редица случаи те се изпълняват в съчетание с клекове и удари.

Създаден от колумбийския треньор Бето Перес, зумба танцът се превръща в абсолютен хит сред повече от 14 милиона души.

Какви са предимствата на зумбата?

Със зумба може да загубите между 600 и 800 калории за час. При това през повечето време ще се забавлявате, докато ги изгаряте. Напълно е възможно да поддържате отлична форма, при това само с няколко тренировки седмично. Но имайте предвид, че макар и забавни, тренировките са изключително динамични и натоварени. Затова преди да се включите в зумба предизвикателството, проверете кръвното си, тъй като може и да не ви понесе натоварването.

зумба упражнения

Как се отслабва със зумба?

Макар и да изглежда повече като танцов спектакъл, зумба е специална фитнес програма и включва движения, които влияят върху всички мускулни групи. В зумба тренировките се редуват бавни и бързи ритми и се тренира активно издръжливостта на организма. Тя също така натоварва всички мускулни групи—от прасеца до раменете. А най-важното й предимство е, че не е необходимо да имате предварителна физическа подготовка. Нито е важно да сте тренирали някакъв вид танци, за да се включите. В зумба класовете всеки е добре дошъл и се чувства страхотно докато участва в тези танцови класове.

Защо зумба е толкова популярен?

Зумба е не просто спорт, но и забавление. А най-хубавото е, че се тренира в комбинация с популярни и обичани денс хитове. Може да практикувате танците, докато се наслаждавате на любимата си музика. Още една причина дамите да посещават тези класове с такова желание. Да не пропуснем и факта, че там не само се раздвижвате, но се и зареждате с добро настроение, а също така и подобрявате здравето си.

Зумба

Лечение на стреса със зумба

Още едно предимство на зумбата е, че помага да намали стреса. За разлика от другите фитнес упражнения, които натоварват организма по различни начини и могат да ви стресират, зумба позволява да се освободите от него. В днешно време съществуват различни вариации на зумбата. Освен класическия зумба фитнес, също така има и зумба класове за малки деца, водни зумба танци, както и такива с леки тежести. Някои практикуват дори зумба с помощта на столове, а други превръщат зумбата в доста сериозна тренировка. Резултатите обаче са налице. Докато се забавлявате, вие се освобождавате от стреса, а в бонус получавате и перфектно тяло.

Най-хубавото е, че също така развивате танцовите си умения, тъй като стъпките от тренировките са лесни и запомнящи се.

Има ли зумба отрицателни страни?

Само една—може да се пристрастите към този тип тренировки. Все пак нашият съвет е, ако имате проблеми като високо кръвно или сърдечно-съдови заболявания, да започнете с по-леките варианти на зумба, вместо да се впускате в най-динамичните класове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *