Тренировки според конструкцията на тялото

тренировкиВ определен етап от живота си всеки един от нас осъзнава, че спорта е здраве и красота. Осъзнали навреме проблемите с теглото и несъразмерното си тяло вие имате възможността да се промените, ако започнете активни тренировки. Но за да бъдат те ефективни трябва да сте наясно какъв е типа на конструкцията на вашето тяло. Този факт ще улесни изключително много пътят ви към успеха и дори ще го направи по – кратък.

За вас сме подготвили полезна информация относно типовете конструкции на тялото и физическите упражнения полезни за тях. Това което е нужно да знаете е, че като цяло хората се разделят на три основни типа тяло, на които ние ще обърнем особено внимание.

Ендоморфен тип тяло

Това е типа конструкция, която е склонна са съхранява повече мазнини в сравнение с останалите,а формата на самото тяло може да бъде, както крушовидна, така и ябълковидна. Мускулите са здрави, особено тези на краката, но като цяло тялото има „мек“ вид. Натрупването на мазнини най – често е в долната част на тялото – корем, ханш и бедра.

За да се постигнат правилни пропорции чрез тренировки не е нужно да залагате на силови упражнения, а на такива, които горят калории. За да не претоварите ставите избягвайте упражнения или спортове с често повтарящи се движения, като тенис, скачане на въже и каране на колело. Вървенето, плуването, и редовната гимнастика играят важна роля за доброто оформяне на тялото от ендоморфен тип.

Ектомофрен тип тяло

Ектоморфният тип тяло е известен с това, че много трудно наддава тегло. Характеризира се с бърз метаболизъм, който изгаря калориите също толкова бързо. Често биват оприличавани на анорексици. За да повишат телесната си маса ектоморфите имат нужда от огромно количество калории на ден.

За да натрупат мускулна маса е необходимо в тренировката им да се съдържат упражнения за устойчивост. Плуването е изключително полезен спорт за всички с този тип тяло, бягането на дълги разстояния също. Тези да спорта дават необходимата устойчивост на мускулите, като предпазват костите от свръх натоварване.

Мезоморфен тип тяло

Мезоморфният тип тяло се отличава със стабилна костна структура, големи мускули и естествено атлетично телосложение. Това е перфектния тип тяло за бодибилдинг, както и за всеки друг спорт. Характеризира се с лесно топене на мастна тъкан и също толкова лесно образуване на мускулна маса. Всеки притежател на мезоморфен тип тяло смело може да се счита за истински късметлия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *