5 бързи упражнения, с които да се освободите от целулита

Никой не обича портокаловата кожа, но понякога лосионите не са достатъчни, за да я отстраните. Но има и друг начин. Пет известни блогърки разкриват, как да отслабнем, без да имаме целулит.

Упражнения

Ето и начините:

1. Тичане на място

Заемете изправен стоеж и започнете да тичате на място като вдигате възможно най-високо крака, все едно подскачате на въже. Правете упражнението около 2 минути, след което започнете с бързи подскоци…

2. Клякане

Накрая завършете комплекса с клякане. Заемете разкрачен стоеж и направете поне 20–30 бързи клякания.
При следващото упражнение направете крачка в ляво, клекнете и се изправете. Съберете краката. След това отново разкрачете краката, направете крачка вдясно, клекнете и отново се изправете след това. Съберете повторно краката. Повторете упражнението 12 пъти, колкото се може по-бързо. Ръцете са сгънати в лактите, дланите отворени навътре.

Упражненията от този цикъл се изпълняват много интензивно и имат за цел да стегнат задната част на бедрата. Затова трябва да сте по-енергични, докато ги изпълнявате. За повече информация, вижте видеото.

3. Упражнения за предната част на бедрата

За да отстраните целулита от предната част на бедрата, заемете изправен стоеж с леко разкрачени крака. Свийте десния крак коляното и изпънете левия назад, като леко го прегънете. Ръцете са с отворени длани пред гърдите, леко изпънати напред.
Изправете се и повторете същото упражнение с другия крак. Направете поне 10 серии от това упражнение, като редовно сменяте краката.
Клякането напред също помага за успешно отстраняване на целулита от вътрешната страна на бедрата и отпред. За целта заемате широко разкрачен стоеж и започвате да клякате, като леко привеждате напред горната част на тялото. Упражнението има изключително благотворно влияние върху корема и бедрата.

Вдишвате, сгъвате колената и се привеждате напред и клякате. След това издишвате и се изправяте.
Във видеото по-долу ще видите пълния комплекс от упражнения, които да ви помогнат да се освободите от килограмите.

4. Упражнение настрани

Още едно полезно упражнение, с което можете да стопите излишните килограми и да стегнете мускулите и кожата. За целта е необходимо краката да заемете изправен стоеж, ръце на кръста, гърба изправен назад. Изпъвате левия крак и правите кръгово движение с него по посока обратна на часовника. След което го връщате в изходна позиция. Повтаряте упражнението 15 пъти. След това изпълнявате същото упражнение няколко пъти. И с другия крак. Упражнението има за цел не само да помогне за укрепване на мускулите в горната част на бедрата, но и да стопи подкожните мазнини и да раздвижи ставите.

В следващото видео може да видите, как се изпълнява това упражнение, както и още няколко комплексни упражнения, с които да отстраните целулита от горната част на бедрата и задните части.

5. Полуклек

Заемете изправен стоеж, а краката събрани. Наведете се напред и сгънете леко коленете. Започнете да правите полуклекове, но без да клякате докрай и без да се изправяте напълно. Повтаряйте това упражнение поне 10 пъти, а ръцете са сгънати в лактите, с допрени длани една до друга. Вдигнете единия крак под ъгъл 90 градуса и го свийте настрани. Върнете го в изходна позиция и повторете отново.
С това упражнение ще си възстановите много бързо фигурата и ще стегнете корема и седалищните мускули. Вижте повече в следващото видео.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *