Зеленият чай по време на диета

Не ви ли е направило впечатление, че в почти всички диети, които диетолозите правят присъства чая. В почти всички диети се среща наличието на тази уханна и много полезна напитка. Чайовете в световен мащаб имат много различни вкусове, аромати, благодарение съдържанието на различни билки. Една от най-полезните такива е зеленият чай.

Зеленият чай през годините си е извоювал голямо място относно начина на хранене в източните култури, а днес навлиза много силно и в менюто на всеки съвременен човек.

По своята си същност зеления чай е класически диуретик, който спомага на организма да изчисти от себе си вредни вещества, като токсини и мини отрови. В Китай, Япония и Индия силата на зеления чай е позната от хилядолетия. Тази безценна напитка се прави от листата на вечно зеления чаен храст, а те се подлагат на минимално окисление по време на обработката си.

Източната медицина твърди, че за да бъде здрав човек трябва да изпива около 2-3 чаши в рамките на един ден. Една отлична превантивна мярка срещу много голям списък от болести. Зеленият чай съдържа в себе си ценни витамини като C и P, кофеин, цинк и катехини – много мощни антиоксиданти. Всичките полезни вещества съдържащи се в зеления чай спомагат правилното функциониране на редица органи. Така например те укрепват стените на капилярите при по-възрастните хора, защитават клетъчната ДНК от атака на вредители причиняващи ракови образования, отразява се отлично на работа на пикочния мехур и бъбреците, прочиства кръвта и кръвоносните съдове, поддържа дейността на сърцето, ефективен при хора с високо кръвно налягане.

Зеленият чай се използва много широко по време на процеса на диетично хранене защото позволява на тялото да се пречиства и бързо да изразходва калории. Това го прави предпочитан чай по време на отслабване в световен мащаб. Диетолозите препоръчват употребата му по време на губенето на килограми, защото действието му е много нежно, като дори човек не усеща как започва да губи килограмите си по време на приема на зелен чай. Зеленият чай е отличен антиоксидант и диуретик, тъй като в себе си съдържа високи количества от витамин С.

Той спомага за неутрализирането на свободните радикали, които са причината клетките да остаряват. Затова се смята, че тази отвара удължава живота и забавя стареенето. Също така зеления чай е отличен заместител на кафето, тъй като съдържа в себе си не малки дози кофеин. Кофеинът поддържа вниманието на ума и тонуса на тялото и е добра опция за съвременния работещ човек. Затова внедрете поне една чаша зелен чай на ден в менюто си и ще усетите колко добре ще се чувствате след време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *