Отслабване с домакинство — колко калории изгаряме с различните дейности у дома ?

Можем ли да свалим килограми с домакински дейности?

Спорт, фитнес, диети … има толкова много начини за отслабване, а толкова малко време. Понякога обаче е по-трудно да спазваме диетите и да спортуваме, особено когато сме заети с безкрайните семейни задължения. За сметка на това има много варианти да изгорим калории докато се занимаваме с различни домакински дейности. Лесно може да превърнете домашните задачи в ефективни упражнения с които да горите калории. Вижте колко калории може да изгорите, докато се занимавате с домакинство у дома и сами преценете, кой е най-подходящият режим за вас.

почистване на дома чрез изгаряне на калории (3)

Чистене с прахосмукачка, или метла — 40 калории за 10 минути

Близо 40 калории може да изгорите за 10 минути, докато чистите с метлата. А, ако ви се наложи да я използвате за около час, гарантирани са ви поне 240 изгорени калории. Необходимо е обаче да се движите доста енергично, за да изгорите тази енергия. Метете активно, в продължение на 10 минути, или движете активно прахосмукачката из стаите докато чистите.

Пране — 43 калории за десет минути

Ако перете на ръка, в рамките на 10 минути може да изгорите над 43 калории. Зарежете пералнята за по-дребните задачи и вкарайте в действие мускулите на ръцете.

почистване на дома чрез изгаряне на калории (2)

Бърсане на прах — 33 калории за 10 минути

Вземете парцала и с него забършете всички свободни повърхности. Гарантирани са ви поне 30 изгорени калории в рамките на 10 минути.

Готвене — 50 калории за 20 минути

Може да изгорите до 50 калории с тази дейност, но е важно да се уточни, че през това време не трябва да опитвате храната, или да пробвате нещо друго от хладилника, а да проявите пълно въздържание.

почистване на дома чрез изгаряне на калории (2)

Подреждане на леглото — 11 калории за 5 минути

Може да превърнете тази дейност в отлична сутрешна гимнастика, особено ако живеете с повече хора у дома.

Гладене — 39 калории за 15 минути

Дори гладенето вече не изглежда толкова досадна и скучна работа.

На базата на всички тези изчисления, може сами да си планирате домакинската работа така, че да изгаряте възможно най-много калории, докато се грижите за дома си. В допълнение ви предлагаме и няколко трика, с които да сте по-ефективни.

Когато чистите с прахосмукачка — ако повърхностите са над главата ви застанете на пръстите на краката си, за да ги стигнете. Изпълнявайте същото упражнение дори и таваните да са по-ниски. Освен това може да застанете и на един крак докато почиствате повърхностите в кухнята или банята.

спорт с чистене1

При почистване на по-ниски пространства. Застанете на ръце и колене, но се опитайте да не сядате на краката си. Изпънете ръцете напред, за да забършете повърхностите и редувайте двете страни. Може да изпънете и противоположни крак и ръка, за да раздвижите и бедрените мускули.

При изпълване на завивките на леглото, изпъвайте чаршафите странично и се протягайте напред, за да натоварите по-голяма част от мускулите.

И накрая — качвайте се и слизайте по стълби колкото се може по-често. Ако сте в апартамент, поставете ежедневните съдове по-високо, така че да се налага непрекъснато да се качвате и да слизате по домакинската стълба. Ако сте в къща, преместете част от нещата си на долния етаж, или в мазето и слизайте до там, колкото се може по-често

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *