Детето и спортът — всичко започва с екипировката

Искате да накарате детето си да спортува? Понякога това не е особено лесна задача. Но ако сте твърдо решени да направите от вашия малчуган спортист, ето няколко съвета, как да го постигнете по-ефективно.

Изготвянето на тренировъчна програма и правилен хранителен режим, понякога не е достатъчно, за да спортува с желание едно дете — добрата екипировка е от огромно значение. Подберете подходящи спортни дрехи и обувки, за да го стимулирате да играе и да спортува по-активно.детски дрехи

Материята е винаги от значение. Когато купувате облекла за спорт на едно дете, трябва да знаете няколко неща за материите. Евтините анцузи от пазара са от полиестер, който не е особено подходящ за тренировки, тъй като дразни кожата, а освен това и спарва.

Не е добра идея да се доверявате и на китайските производители, заради факта, че техните облекла съдържат опасни вещества, които могат да повлияят на детето. Затова е най-добра да заложите на памук — материя, която не дразни кожата, позволява да диша и е толкова удобна за тренировки.

Добрият външен вид е стимул за всяко момиче да тръгне към фитнес залата или игрището. Затова и цветовете също са от значение. Избирайте модерни, но в същото време удобни облекла — суитчъри, спортни панталони, елеци — всяка млада госпожица ще иска да ги носи, а и ще й бъде удобно да спортува с тях. Блуза с щампа на любим герой или спортен панталон с апликация са изключително подходящи. От една страна дъщеря ви ще се чувства модерно, а от друга — ще й бъде удобно да спортува.

спортно облекло

Спортното облекло за летния сезон е лесно да се подбере — няколко чифта памучни тениски и къси панталони са достатъчни и за момчетата, и за момичетата. Не така обаче стоят нещата със зимното облекло. Ако децата ви са изключително активни, добре е да заложите на спортния гардероб не само когато имат физкултура.

Спортни якета, суитчъри, спортни панталони от леки материи, които в същото време пазят топло и не прегряват прекалено силно тялото, са най-доброто решение за детския гардероб. Материята не трябва да е прекалено стегната, а също така е най-добре да бъде мека. Освен това обличайте децата цветно — ярки дрехи с необичаен дизайн, лесно ще откроят детето ви в тълпата, а и стилният модел отрано развива вкуса.

спортни дрехи

И накрая, но не по важност — обувките. Маратонките са част, както от момчешкия, така и от момичешкия гардероб. Затова им обърнете внимание. Те трябва да осигуряват свобода на крака, но да са и с подметка, която да позволява спокойно децата да тичат. В противен случай това може да повлияе и на нормалната им походка, а е не само на желанията им за спорт.

Екипировка лесна за почистване. Почти всички деца обичат да бягат през локви — добре е да купувате дрехи, които лесно се поддържат, а маратонките или друг тип спортни обувки, които изберете да осигуряват добра изолация за краката и да ги предпазват от влагата. Кожени обувки с връзки, или велкро залепване, са най-подходящи  за целта. Най-подходящите модели можете да разгледате в магазина на http://funkykids-bg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *